skip to Main Content

Read Sponsor Transparency Disclosure in English Transparency Disclosure English

Min YouTube kanal är absolut inte den största på internet inom mitt område.

Men jag värdesätter mina följare, supporters och tittare som besöker mig på kanalen något enormt.
Glädjen av att kunna göra innehåll med fakta och historia från mina resor och äventyr runt i Europa som folk tycker om väljer att titta på, är en otrolig glädje och privilegium för min del.

Jag har egentligen inte haft några sponsor samarbeten på min kanal eller andra sociala media.
Och det har inte varit mitt mål heller.

Däremot så har jag sista tiden blivit kontaktad med förfrågan om att inleda sponsor samarbete på vissa produkter.
Och jag satte ganska tidigt ett eget regelverk för hur jag ville hantera detta för att vara så uppriktig och ärlig som möjligt mot både sponsorer, företag, följare, supporters och mina tittare.

Och här tänkte jag beskriva lite kort om vilka kriterier som jag har som riktlinjer för ett ev sponsor samarbete.

 • Jag kommer inte att låsa mig till ett företag eller ett visst varumärke, och enbart vissa deras produkter exklusivt.
  Får jag förfrågan från andra företag som tillhandahåller liknande produkter eller tjänster tar jag med glädje emot dessa för att göra en opartisk och ärlig utvärdering.
  Under förutsättning att det är något som gynnar och passar in i Husbilskanalen.
 • Om jag tar emot en sponsor (Gratis vara – tjänst) så sker det på mina villkor, jag kommer inte att ta emot uppdrag som innebär tidsgränser eller krav på att en viss tidsgräns måste uppnås.
  Jag tar gärna emot produkter och tjänster, men avgör själv när videon ska publiceras, (inom rimlig tid förstås, som oftast är ca 2-3 veckor) att göra en sponsor video måste vara uppriktig och med en äkta inlevelse, en kort tidsgräns för att uppnå dessa krav betyder ofta att det blir en undermålig kvalitet på både video och innehåll.
  Du har säkert hört det kända citatet : Do you want it don’t right our done quick ?
  Dessutom är det inte en ärlig representation av en tjänst eller produkt om jag inte får tillräcklig tid att utvärdera, testa och erfara hur den faktiskt lever upp till pris och löften.
 • Om du ser en video som är sponsrad så är allt innehåll i den videon mitt eget.
  Synpunkter och åsikter är mina egna och sponsor som jag samarbetar med får ingen typ av förhandsvisning av den videon som jag publicerar.
 • Sponsorer har ingen som helst inverkan på vad som blir sagt, hur det blir sagt och på vilket sätt det levereras i videon.
  Om det är något med produkten som jag inte tycker om eller som jag tycker kan göras bättre så kommer jag att nämna det i min video, att dölja information baserat på att jag fått varan gratis är inte en ärlig omdömes video.
  Och på samma sätt egenskaper som är positiva och till fördel kommer jag självklart också att lämna oavsett tillverkarens önskemål.
 • Det betyder förstås inte jag blir över kritisk och besvärlig, tvärtom betyder att ni får en helt uppriktig utvärdering av er tjänst eller produkt av mig. Något som min följare flera gånger har påpekat att ” Det känns verkligen skönt att veta du alltid är ärlig i dina video”

Så varför har jag då valt att ta emot sponsor samarbeten ?

Ganska enkelt, det kostar en hel del i inköp att göra många av mina video som kommer er till nytta, och att få delar av det sponsrat är till nytta för både mig som skapare och er som tittare. Dock betyder det inte att jag “Säljer mig själv billigt”
Kostnader för en mängd licenser, server, royalties, utveckling och att hela tiden ha utrustning eom levererar top kvalitet kostar pengar :) Mycket pengar.
Dessutom så kommer det framöver att innebära att jag kommer stänga av intäkt generering från Youtube för att evaluerar hur det påverkar mina video och sponsor samarbeten.
Orsaken är att jag finner det störande, och speciellt sedan Youtube under hösten 2023 kraftigt börjat öka deras annonserings intervaller på kreatörers innehåll som i slutet kommer att skapa en negativ upplevelse på min Youtube kanal.

Att ta emot sponsorer med vissa produkter och tjänster gör att jag kan erbjuda dessa sponsorer en 100% egen video om deras tjänst och produkt utan att Youtubes automatiska reklam inlägg påverkar denna video upplevelse.

Vill du vara med och sponsra Husbilskanalen ??
Hör gärna av dig via email på denna länken :

Sponsor Samarbete Husbilskanalen

// Tack på förhand
Johnny

 

PS : Dessa punkter kan komma att ändras utan förvarning och ytterligare notiser än via denna sida.

error: Skyddat innehåll !!