skip to Main Content

Dagen mitt Elverk dog

Mitt trogna elverk från Biltema har fungerat ypperligt, men igår gick det in på sista versen

Typiskt nog precis när det passerat Garanti perioden.

Nytt elverk på plats och lite dyrare än planerat, men jag vet med mig att jag kommer inte klara resan upp till Sverige igen utan att ha extra ström. Så det vara bara och inse fakta, få det köpt och gå vidare.
Men en oväntad utgift på 417euro är inte trevligt när man är ute på tur :)

 

Det här elverket är på 1600 Watt Peak och 1400 Watt Normal, Vilket jag egentligen tycker låter lite konstigt, det brukar vara en mycket större skillnad mellan Peak effekt och normal effekt.  Men så står det i manualen så då får jag lite på det
89 Oktan eller högre bensin på liters tank och med 10W40 / 10W30 olja
Faktiskt ett mycket tyst elverk som har en topp på 89 Db vidd max belastning och 56 vid normalt, dvs jag kan dra ner den till Eco läge och då är det riktigt tyst, och klarar då 11 timmar på en tank enligt specifikationerna.
Och det är otroligt bra, speciellt eftersom jag enbart har det för att stödladda mina batterier så behöver jag inte ha på max effekt hela tiden

 

 

I vanliga fall klarar jag mig mycket bra i Spanien med bara min solpanel, men de senaste veckorna har det varit lite mulet och inte fått utnyttjat solen till fullo varje dag, det betyder förstå jag hamnar på minus konto varje dag med strömmen
Så att dra igång elverket har räddat mig flera gånger.

Och nu är det snart dags att ge sig norrut mot Sverige igen och då behövs det verkligen ett elverk eftersom solen inte räcker långa vägar att ladda till mitt behov.
Men med detta nya riktigt fina elverk som är lite kraftigare med, så tror jag att det klarar sig länge.
det gamla är inpackat i bilen och ska se om någon klok mekaniker kan kolla vad som är fel när jag kommer till Sverige igen.

 

Nu ska vi se hur länge detta håller :)

Ha en fortsatt fin Söndag

Vänligast // Johnny

 

error: Skyddat innehåll !!