skip to Main Content

Franska lagen för Husbilar över 3,5 Ton

Förmodligen den mest idiotiska lagen som Frankrike har infört nu påverkar husbilsägare
med husbilar över 3,5 ton
135 € i böter om du inte har dessa dekaler
på din bil i Frankrike.

Den nya lagen i Frankrike om att alla fordon med en totalvikt över 3,5 ton måste ha en “Döda vinkel” dekal på båda sidor samt på fordonets högra bakdel har orsakat lite bekymmer och reaktioner.

Kommer dessa stora fula etiketter verkligen att få cyklister att stanna till och förstå faran med “Döda Vinkeln” ?
Tyvärr tror jag inte det, dom kommer att flyga fram på vägarna utan minsta tanke på risk när dom korsar vägbanan snabbare än än Clintan skjuter ner 3 skurkar …

Det behöves mer än bara en klisterlapp på en bil för det.

Fullständigt vansinnigt att bilen ska klistras på med varningsskyltar för att informerar cyklister och döda vinkeln.
Som om att en dekal ska på något magiskt sätt få cyklister att omgående börja tänka trafiksäkert och respektera trafikregler.

Det betyder att oavsett vilket fordon du kör med en totalvikt över 3,5 ton så måste du kleta på dessa stora fula lappar på ditt fordon om du ger dig ner till Frankrike, och blir du stoppad vid en kontroll utan dessa så kostar det 135 Euro på plats.

När jag insåg att detta kan bli ett stort problem för väldigt många från Sverige, så tog jag kontakt med min vän i Frankrike och bad honom hjälpa mig ordna så vi kan ha dom klara i våra bilar innan avfärd, Och inte riskera att dom är slut i butikerna.
För det kommer att bli många som behöver dessa innan gränsen till Frankrike.


Tyvärr är dessa dekaler nu slutsålda, och jag kommer inte att
ta hem flera igen


Dvs kör du husbil över 3,5 ton då måste du kleta på tre stycken såna här jätte stora jätte fula och fullständigt idiotiska klisterlappar på din husbil, efter alla år som jag har kört lastbil genom Frankrike, plus en del med husvagn och husbil så står Frankrike inte speciellt högt i kurs hos mig.

Jag trodde faktiskt inte att Frankrike kunnat komma längre ner på min skala. men efter den här nya lagen som trädde i kraft januari 2021 så sjönk Frankrike till ett absolut lägsta nivå någonsin för min del

Det är fullständigt vansinnig att två exakt likadana husbilar kan åka igenom landet den ena måste har tre stora fula dekaler på med den andra kör som ingenting, Bara för att den ena klarar 750 kg mera än den andra i totalvikt.

Frankrike har återigen lyckats och införa en lag som är fullständigt vansinnig och helt ogenomtänkt.
De har dragit alla fordon över 3,5 ton över en kam utan att tänka på att det faktiskt finns en mängd varianter av fordon över 3,5 ton som är precis lika stora eller lika små som en helt vanlig personbil.

Som sagt så kommer säkert EU och ska lägga sig in och standardisera lagen igenom hela EU, ja och då kan vi bara försöka föreställa sig vad det här kommer sluta.

Börjar inse att sunt förnuft i dagens läge det existerar inte längre tydligen.
Kör försiktigt i sommar och ha en underbar resa :

 

Se videon här..

Vänligast // Johnny
Husbilskanalen.se

error: Skyddat innehåll !!