skip to Main Content

Svenskt kaffe i Spanien ??

Jag var inne på Carrefour häromdagen och hörde en dam som frågande sin man
om dom inte hade Svenskt kaffe i Spanien ?

Och jag fick direkt en inre bild i huvudet från Sällskapsresan, och tyckte det borde man kolla upp.

Först så tycker jag lite synd om dom eftersom dom reser till Spanien och förväntar sig Svenskt kaffe Kalles Kaviar och Lät & Lagom osv, och missar att njuta av det goda som Spanien har att erbjuda, bla underbart gott kaffe som du kan mala själv.

Något som jag gör hela tiden eftersom det helt enkelt smakar och doftar så mycket bättre.

Men fråga om kaffe i Spanien, jo det finns faktiskt att köpa i lokala butiker, vissa har inriktat sig på att göra allt på Svenska med både mat, konserver, chips, pepparkakor osv osv
Kanske jag är lite konstig, men jag flyttade till Spanien för att ta del av det spanska, och försöker faktist undvika att hela tiden hamna i Svenska restauranger och butiker där allt föregår på Svenska.

Jag bor i Spanien och tar kultur och sed dit jag kommer. och det känns så härligt när du möter Spanjorer som verkligen ger dig det lilla extra för att du försöker att leva med deras varor och rutiner. Precis om vi förväntar oss att andra som kommer till Sverige gör.
Visst kan jag förstå att det är mycket mera bekvämt att bara handla Svenska varor, Bara besöka Svenska restauranger osv. men du missar allt det fina med att vara i Spanien på det sättet.
Vi reser ju för att vila upp oss, uppleva och utforska nya platser. så varför inte också lokala kulturen :)

 

Så visst finns det Svenskt kaffe, men prova det lokala först… Du kommer att bli positivt överraskad och glad att du gjorde det.
Om vi komme till Spanien och bara vill ha svenska varor och umgås på svenska restauranger… Då kan vi lika väl stanna i Sverige där vi kan få allt det vi vill ha :)

Ha en fortsatt underbar dag
Vänligast // Johnny

 

error: Skyddat innehåll !!